Silikonlock istället för plastfolie

Matsvinnet är något som pratas om under de senaste åren. Hur ska man göra för att spara mat som blivit över. Eller mat som förbereds och sedan skall lagas klart vid ett annat tillfälle. Dessa behöver skyddas inne i kylskåpet för att minska på bakteriefloran.

Silikonlock

Vanligtvis används plastfolie när man ställer in maten i kylen. För att minska på plast åtgången är en lösning att använda sig av silikonlock. Locken är helt plastfria och  är tänjbara och försluter runt skålen, tallriken eller ugnsformen. Ett tips innan du köper är att kolla vilka storlekar som funkar bäst för de skålar, tallrikar och formar som du har i ditt kök. Har ännu inte hittat silikonlock i några av de större butikerna. Mina silikonlock har jag köpt på en webbutik.

Andra tips till matförvaring

Beewaxduk

Beewaxduk är ett annat alternativ till att förvara mat i kylskåpet. Genom att återanvända ett tyg eller att köpa ett tyg som är miljömärk är beewaxduk ett ännu bättre alternativ för miljön. Följ länken och se hur du själv kan göra beewaxdukar på ett enkelt sätt.

Glasburkar och metallburkar

Ska maten transporteras rekommenderar jag så klart att använda sig av glasburkar eller metallburkar. Till mina lunchlådor och frukost tillbehör använder jag mig av glasburkar från IKEA. Via webbutik har jag köpt mina snackslådor i metal. Som jag använder till både mig själv och barnen för mellanmål.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *