Recept

Mat efter planering

När tiden är begränsad behövs maträtten rättas efter det. Finns det ingen tid för varken förbereda eller att laga mat kan de snabb lagade maträtterna eller ta fram något ur frysen vara räddaren i nöden. Kanske få ihop en pasta med tomatsås som toppas med parmesan eller ta fram köttfärsås ur frysen och koka spagetti. Andra dagar och tillfällen kanske det finns möjlighet att förbereda middagen för att senare värma på efter jobbet.

 

Hitta förslag på recept som passar din veckoplanering

Mat på tid

Hur mycket tid har du varje dag på att laga mat. Anpassa matlistan efter vilken tid du har. Här hemma gör vi ofta långkok under helgen. Något som kan stå och puttra under dagen. Under veckodagarna när ingen förberedning har kunnat göras behövs middagen kunna göras inom 30 till 40 minuter, om inte ännu snabbare.

 

Hitta maträtter som är anpassade efter din tid

Mat efter ingredienser

I veckans matsedel finns två fiskrätter, två kötträtter, två vegetariska rätter och en valfri rätt varje vecka. Detta för att på ett enkelt sätt få en variation under veckan. Att söka på huvudingredienserna i recepten sparar också tiden då det blir enklare att bestämma sig.

 

Hitta dina recept efter ingredienserna du vill ha

Maträtt

Vad är du ut efter. Söker du inspiration till en buffé eller kanske någon god efterrätt till helgens kompis häng. Kolla in olika recept som passar till rätt tillfälle.

 

Välj vilken typ av maträtt du vill laga och få inspiration

Mat efter säsong

Under året förändras maten som lagas. Under hösten lagas gärna en gryta och till våran finns en längtan till grillat. Vid sommaren önskas ideér för picknicken till stranden. Så kommer julen och man funderar på om man ska laga samma rätter i år igen eller om det ska komma in en ny rätt på julbordet.

 

Få inspiration till säsongsbetonade recept