Tid i tvättstugan

Tiden i tvättstugan är alltid för kort för att hinna tvätta all tvätt. Och försöker man tvätta miljövänligt så vill man undvika de gifter som eventuellt grannan använder i sin tvätt. Här kommer några tips till att både bli av med grannens tvättmedel och att få tiden att räcka till.

  1. Börja med att tvätta städtrasor och disktrasor i 90 grader med tvättmedel och ättika. Detta renar maskinen från tidigare användning av sköljmedel och andras bakterier.
  2. Har du två maskiner i tvättstugan kan du tvätta handdukar och sängkläder med tvättmedel och ättika i 90 eller 60 grader. Är tvättmaskinen inte full och det finns plats för underkläder och strumpor kan maskinen köras på 60 grader. På så sätt minskas antalet tvättar.
  3. Nu har tvättmaskinerna blivit rena och det finns tid för lakan och handdukar att torka i torktumlaren (om du nu inte ville ha tvätt i hela lägenheten).
  4. Därefter kan 40 grader köras. En med ljus tvätt och och en med mörk tvätt. För att sedan avsluta med fintvätt. Kolla igenom smutstvätten och titta efter möjligheten att eventuellt tvätta 40 grader i fintvätt. Detta både minskar antalet tvättar och minskar slitaget på kläderna.
  5. Mellan tvättiderna rekommenderas att använda galltvål för att endast tvätta bort de eventuella fläckar som uppkommit. Ibland behövs inte alltid kläderna tvättas utan kan vädras och strykas på nytt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *