Gul lök är en bomb fylld med antioxidanter

Den gula löken används flitigt i vårt kök och i andra kök runt om i världen. Den är relativt billig och används som både smaksätter och smakförhöjare. Och på något sätt finns det alltid en mening med att visa saker finns i vår matlagning. För lök och speciellt den gula löken innehåller rikligt med antioxidanter.

Media har idag lurat oss att det finns en viss supermat/superfood. Dessa varor framställs vara bättre för hälsan och på så sätt kan ett högt pris sättas på produkten. Tänker man däremot efter lite och tittar på den mat som du lagar finns det många varor som skulle kunna passa in till att vara supermat. Gul lök är ett bra exempel. Den innehåller massor av antioxidanter som stärker immunförvaret, hjälper till att hålla luftvägarna fria från bakterier och virus samt håller igång matsmältningen. Och det räcker men en liten mängd gul lök för att få dessa hälsofördelar.

Så känn ingen stress över denna supermat-måsten. Skipa den trenden med  att köpa alla dessa torkade bär. Köp i stället lök i olika varianter. Den gula löken har högst innehåll av bland annat antioxidanter men all sorts lök har enligt forskning påvisat ha en god hälsoeffekt. Löken är billig och klura på hur du kan få med lite lök i varje måltid. Ta exempelvis pyttipanna som det finns gul lök i. Och vid servering ser det alltid trevligt ut med lite hackad purjolök att strö över. Så enkelt och mycket billigare än torkade gojibär.

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *