Har man en gång tagit sig tiden att laga egna tortilla bröd och då förstått hur enkla de är att göra och hur goda de är kommer man aldrig mer att köpa de som finns i mataffären.
Ingredienser för ungefär 10 små tortilla:
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 dl majsmjöl
- En nypa salt
- 1 msk olivolja
- 2 dl vatten
- Blanda vetemjöl, majsmjöl och salt.
- Tillsätt olivolja och vatten och knåda degen smidig.
- Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
- Värm en stekpanna upp till medelvärme.
- Fördela degen till 10 små bollar och kavla ut en i taget till runda platta tortilla.
- Stek brödet ungefär 1 till 2 minuter på vardera sida. Undertiden kavla ut nästa tortilla.
- Lägg den färdiga tortillan mellan två kökshanddukar för att tortillan ska bli mjuk.
- Låt tortillan ligga lindad i kökshanddukarna fram till servering. Har de blivit svala kan de värmas på i ugnen eller i micron.