Använd ättika vid klädvård

Ättika är den nygamla super produkten som lätt kan ersätta de giftiga medlen som finns i hemmet. Detta då ättikan är bakteriedödande och håller mögel borta. Så nästa gång du är i mataffären bör du köpa ättika istället för de olika rengöringsmedlen du har i hemmet.

Läs mer: Giftfri badrumsrengöring

Tvättstugan

I tvättstugan kan det finns många giftiga ämnen. Både direkt för oss människor och för naturen. Många av rengöringsmedel kan ersättas till naturliga och miljövänliga alternativ, så som ättikan. Att ha ättika tillhands i tvättstugan har flera bra fördelar:

  • Vitta tyger har en viss förmåga att gulna övertid och genom att tillsätta 1 dl ättika tillsammans med tvättmedel råder det bot på missfärgningen.
  • Kulörtyger kan medhjälp av 1 dl ättika i tvättmedlet få hjälp med att vidhålla färgen längre.
  • Handdukar kan efter en tid få en unken lukt. Genom att tillsätta 2 1/2 dl ättika tillsammans med tvättmedlet försvinner lukten. En annan fördel är att ättika har en mjukgörande effekt så sköljmedel behövs inte.
  • I mellan åt behövs tvättmaskinen göras ren och genom att köra tvättmaskinen på 90 grader tillsammans med ättika försvinner bakterier och mögel.

Varningstext som står på Perstorps ättika:

Tänk på att ättika är irriterande för huden. Undvik inandning av ångorna. Vid stänk i ögonen, spola genast med mycket vatten och kontakta sjukvården. Vid förtäring av outspädd Ättika 24% kontakta sjukvården. Förvara Ättika 24% utom räckhåll för barn.

Läs mer: Hemmagjord WC-rengöring som är skonsam mot miljön

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *