Klyftpotatis med het mayo

En enkel rätt till tapas bordet. Den är också snabb på det sättet att majonnäsen snabbt mixas ihop och medan potatisen blir klar i ugnen kan andra rätter förberedas.

 

Ingredienser:

  • 4 st bakpotatisar
  • olivolja
  • 1 tomat
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk jalapeño
  • Flingsalt och peppar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och dela potatisen i klyftor. Lägg potatisen på en plåt och höll över rikligt med olja. Ställ in i ugnen.
  3. Mixa tomat, majonnäs, vitlök och jalapeño till en jämn smet. Salta och peppra innan majonnäsen hälls över i en skål och ställs i kylen till servering.
  4. Ta ut potatisen efter ungefär 40 minuter och servera med den heta majonnäsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *