Återanvända disktrasan

Disktrasan är rena rama bakteriebomben. Tänk allt som torkas upp med den och sköljs av med lite vatten. För att hålla sig borta från basiluskerna skall disktrasan bytas ofta. Men släng den inte! Här är några tips på hur disktrasan kan återanvändas.

  1. Ha några disktrasor i lager och tvätta dem i tvättmaskinen tillsammans med exempelvis diskhanddukar och andra handdukar i minst 60 grader.
  2. Koka disktrasan tillsammans med lite diskmedel i ungefär 3 minuter och skölj av den sedan i kallt vatten.
  3. Lägg disktrasan i en liter vatten som blandats med en matsked ättika.

Fundera också på disktrasans material. Idag finns det en uppsjö med olika varianter som ersätter de traditionella disktrasorna i matbutiken som tyvärr har tillverkats på ett icke miljövänligt alternativ. Det finns bland annat disktrasor i lin, egen virkade alternativ och de som är gjorde av naturliga material som brytsned efter sex månader i komposten. Miljövänliga disktrasor säljs på flera olika webbutiker. De jag använder mig av är köpta på Designetorget.

Diskborsten

Ett annat redskap som används vid diskningen som ofta är i plast är diskborsten. Idag börjar det komma fler och fler alternativ till diskborstar som bland annat är av trä och stål. De är både snygga och miljövänliga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *