Kamm i bambu

Att rensa ut plasten hemma har under de senaste året blivit allt mer trendigt. Idéerna till ett ersättande material en fortgående debatt. Där de olika materialens framställan diskuteras kring hur mycket negativt det påverkar miljön. Bambu är ett sådant debatterat material där utvinningen av fibrerna för att är tillverka textiler. Där jämförelsen är mot ekologiskt bombull. De som står för bambutillverkningen menar att om bambutextilen framställs på ett varsamt sätt så är det framtidens material.

Vad är Bambu?

Bambu är ett sorts gräs som växer i tempererade, tropiska och subtropiska klimat. Gräset växer till sin fulla mognad efter tre till fyra år. Till skillnad mot en vanligt träd som växer till full storlek efter ungefär 50 år. Bambu frigör också mer syre än vad träd gör. Detta beror på att bambun har en sådan snabb växthastighet. Vissa bambuarter kan växa en meter per dygn.

Plastbanta

Hänga med i trenden och plastbanta. Fundera på vilket material dina kommande inköp har. Går de att köpa samma sak men i ett annat material än plast. Min kamm har jag köpt på Body Shop och är gjorde av miljövänlig bambu. Har även deras borste som delvis är gjord av bambu. Exempel på andra saker som är inköpta efter val material är bland annat vår soppborste och diskborste.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *