Shampoo och tvål bar

All plast är inte dålig. Det finns olika sorters plaster som är bättre än andra. Dock innehåller all plast tillsatsämnen som inte är bra för miljön. Exempelvis släpper vissa plaster ifrån sig mikroplaster som kommer ut i sjöar och hav. Mikroplasten tros vara mat av smådjur och fiskar och blir bärare av miljögifter. På så sätt kommer plasten och dens miljögifter in i vårt ekosystem och näringssystem. Vilket skadar alla levande organismer.

Materialval

Plast är svårt att helt undvika idag. Därför krävs det lite fundering på andra vägar att gå. Materialvalet kan vara en väg. Där det kommer fler och fler produkter som har tillverkats i anat material än plast.

Refilstationer

Förpackningar utgör en stor del av de soppor som finns idag. I Sverige är det på uppgång med förpackningsfria mataffärer. Problem är ofta leverantörernas produktionsled där allt packas i förpackningar. Vilket de har svårt att bryta. Som schampoo, tvål och balsam finns idag flera butiker som säljer på refil där du själv kan ta med dig dig din flaska. Annat alternativ är att köpa schampoo, tvål och balsam på bars. Då sliper man helt förpackningar.

Hur använder man schampoo bars

De är lätta att använda och med en liten burk tas de lätt med. Börja med att skölja genom håret så att det blir blött. Ta baren mellan händerna och jobba upp ett skum. Eller gnid baren direkt mot håret och jobba upp ett skum. Massera hårbotten och jobba dig sedan ut mot hårtopparna. Skölj ur till allt skum är borta. Var nog med att lägga baren undan från vatten mellan användning. Beroende på vilken produkt du använde så kan baren räcka upp till 80 tvättar.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *