Fishfingers med klyftpotatis och currymajonäs

Perfekt fiskrätt för barn där de kan äta med händerna och dippa i såsen. Fisken passar perfekt att förbereda dagen innan. Paneringen hinner stelna, vilket ger en krispigare yta.

Ingredienser för 4 personer:

  • 800g potatis
  • Olivolja
  • 400g torskfile
  • 1 ägg
  • ca 3 dl ströbröd
  • Smaklös olja (ex matolja)
  • Majonäs
  • Curry
  • Morrötter
  • Gurka
  • Paprika

  1. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg ner potatisen i vatten.
  2. Dela torsken i ca 6 cm stora bitar. Lägg ner dem i vispat ägg och blanda om.
  3. Rulla torsken i ströbröd och lägg på en tallrik. Ställ in i kylen.
  4. Blanda så mycket majonäs som tros gå åt tillsammans med den mängd curry som gillas i familjen. Ställ in i kylen.
  5. Skär grönsakerna i stavar och förvara i kylen

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll av potatisen och lägg på en plåt. Blanda potatisen med olivolja och ställ in i ugnen.
  3. Värm en låg kastrull med olja till mellan värme. Stek/fritera fisken. Lägg upp på ett fat med hushållspapper.
  4. När potatisen mjuknat ändra till varmluft för att få en krispigare yta.
  5. Servera fisken och potatisen med currymajonäs och grönsaksstavar.

Om rätten inte förbereds rekommenderas att börja med potatisen och få in dem i ugnen. Därefter göra i ordning fisken. Medan fisken steks/friteras finns det tid för att göra iordning currymajonäsen och grönsaksstavarna. Rätten är klar inom 40 minuter.

 

 

”En riktig paradrätt här hemma”

 

 

 

 

 

”Min favoritfisk”

 

 

 

 

 

” En av mina favoriträtter. Äter gärna bara fisken”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *