Isterband är en klassisk rätt som i detta recept får en moderna glans. Tillsammans med somriga primörer blir det en återkommande rätt under sommarmånaderna.

 

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 250g rödbetor
  • 150g färskpotatis
  • 1 påse salladsblad
  • 4 isterband
  • 200g chévréost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk honung
  • salt och peppar

  1. Koka rödbetor i saltat vatten. Skölj rödbetorna sedan i kallt vatten och ta bort skalet. Dela rödbetorna i fyra delar och låt dem svalna.
  2. Blanda chévréost, turkisk yoghurt och honung. Avsluta med salt och peppar. Ställ in i kylen.
  3. Snitta isterbandet och dra av skinnet från korven. Lägg på ett fat och ställ in i kylen.

  1. Koka potatisen.
  2. Stek isterbanden. Hacka lite i kötet så att det delar sig och blir till färs.
  3. Dela den kokta potatisen och blanda tillsammans med rödbetor och salladsblad.
  4. Servera salladen med isterbandfärsen och chévrékrämen.

 

Om rätten inte ska förberedas rekommenderas att koka rödbetorna lite innan potatisen då rödbetorna tar längre tid. Gör sedan chévrékrämen och stek isterbanden. Det funkar också bra att servera rödbetorna lite varma. Så dela både potatisen och rödbetorna efter kokning och blanda dem sedan med salladsbladen.

 

 

 

“Riktigt trevlig rätt som jag uppskattar när den kommer under sommaren”

 

 

 

 

 

“Korven smakade mycket salt”

 

 

 

 

“Vanlig korv är godare”