En fantastisk sommarrätt som är slående enkel och gör succé hos middagsgästerna.

 

 

Ingredienser för 4 personer:

  • ca 500g färska rödbetor
  • 1 gurka
  • ca 500g färskpotatis
  • Färsk dill
  • 500g gös
  • 200g smör
  • 1 packet fetaost
  • Salt och peppar

  1. Tvätta och koka rödbetorna med skal tills de blivit mjuka. Skölj de kokta rödbetorna under kallt vatten och skrapa försiktigt av skalet. Låt svalna.
  2. Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnhuset. Skiva gurkan till halvmånar. Ställ in i kylen med beewaxduk över.
  3. Tvätta potatisen.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka potatisen med halva mängden dill.
  3. Salta och peppra gösen och lägg i en ugnsform. Ställ in i ugnen.
  4. Smält smöret och haka den resterande dillen. Blanda det smälta smöret med dillen och gurkan.
  5. Dela rödbetorna och lägg i ett fat och strö över fetaost.
  6. Servera gösen med kokt potatis, rödbetorna och den smörslugade gurkan.

Behöver inte rätten förberedas rekommenderas att börja med att koka rödbetorna och efter ungefär 10 minuter koka potatisen och ställa in gösen i ugnen.


 

“En av sommarfavoriterna”

 

 

 

 

“Med smöret blir fisken och potatisen god”

 

 

 

 

 

 

“Vit fisk gillar jag”