Bananmuffins

Matiga och goa mellismuffins utan raffinerat socker. Passar alltid på att göra en sats då det finns bananer som blivit mjuka och snart blir bruna.

 

 

Ingredienser till ca 10 stycken muffins i mellanstorlek:

  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • 2 bananer
  • 3 ägg
  • 2 msk honung

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader för muffins och 175 grader vid användning av en brödform.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Mosa banerna. Vispa äggen och blanda med de mosade bananerna och honungen.
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och äggblandningen till en smet.
  5. Fyll muffinsformar eller en brödform.
  6. Ställ in i ugnen. Vid muffins ungefär 8 minuter och vid brödform ca 35 minuter.

 

 

”De funkar, men vanliga muffins är alltid godare”

 

 

 

 

”Alltid gott när mamma gör dessa”

 

 

 

 

”Chokladmuffins är godare”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *