Har länge försökt få till det perfekta våffelreceptet som ger frasiga och lite matigare våfflor. Bjud hem några kompisar på våffelfika och se vad ni tycker.

Ingredienser för 10-12 våfflor:

  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 msk socker
  • 1 krd vaniljpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 125 g smör
  • 2 dl kolsyrat vatten
  •  3 ägg

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. smält smöret och häll på mjölken. Mät upp vätskan till ungefär 38 grader (har provat mig fram med temperaturen vid torrjäst och tycker att 38 grader funkar bra. Det står ofta 40 men upplever att jästen dör vid den temperaturen) och rör ner det i de torra ingredienserna.
  3. Fördela äggulan och äggvitan. Rör ner äggulorna i smeten tillsammans med kolsyrat vatten.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner i smeten.
  5. Låt jäsa i 30 min. Är rummet kallt rekommenderas att ställa smeten i ugnen.

  1. Grädda våfflorna i våffelgärn och servera med önskat tillbehör.

 

 

 

“Gott”

 

 

 

 

“Kan äta hur många som helst”

 

 

 

 

 

“Mmm”