Hoppa till innehåll
Detta recept med blomkål är så magiskt gott till helgens tapas, drinktilltugg eller snacks. Du måste bara prova.
Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 1/2 dl vatten
- 1 äggvita
- Halvt blomkålshuvud
- Ca 5 dl frityr olja
- Sötsur sås
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt. Häll i vatten och äggvitan och rör därefter om till en klumpfri smet.
- Skölj blomkålen och dela upp huvudet i mindre klasar. Ett tips är att inte göra dem för stora utan med mindre bitar blir det lättare att äta.
- Lägg ner blomkålsklasarna i frityrsmeten och blanda om. Se till att blomkålen täcks av smeten.
- Hätta upp frityroljan till 180 grader. Ha ett lock på sidan av kastrullen ifall oljan tar eld.
- Lägg i några blomkålsklasar i taget i den upphettade frityrsmeten och ta upp dem när de blivit gyllenbruna.
- Servera med en skål sötsur sås för att doppa den friterade blomkålen i.