Friterad blomkål

Detta recept med blomkål är så magiskt gott till helgens tapas, drinktilltugg eller snacks. Du måste bara prova.

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 äggvita
  • Halvt blomkålshuvud
  • Ca 5 dl frityr olja
  • Sötsur sås
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt. Häll i vatten och äggvitan och rör därefter om till en klumpfri smet.
  2. Skölj blomkålen och dela upp huvudet i mindre klasar. Ett tips är att inte göra dem för stora utan med mindre bitar blir det lättare att äta.
  3. Lägg ner blomkålsklasarna i frityrsmeten och blanda om. Se till att blomkålen täcks av smeten.
  4. Hätta upp frityroljan till 180 grader. Ha ett lock på sidan av kastrullen ifall oljan tar eld.
  5. Lägg i några blomkålsklasar i taget i den upphettade frityrsmeten och ta upp dem när de blivit gyllenbruna.
  6. Servera med en skål sötsur sås för att doppa den friterade blomkålen i.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *