Laxstroganoff

Hittade ett recept på All om mat som verkade så gott. Så jag gjorde om det lite för att passa våran familj med mjölkfritt. Tyvärr kunde jag inte få till någon bra förberedningen för det recept. Men det gick väldigt snabbt att laga.

Ingredienser för 4 personer:

  • 400 g laxfilé
  • 1 lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 250ml soja grädde
  • Färsk persilja för topping
  • salt och peppar
  • ris
  1. Dela laxfilén i mindre bitar och hacka löken.
  2. Stek laxen snabbt så att de får yta och ta sedan upp dem på ett fat.
  3. Stek löken och ta sedan i tomatpuré, dijonsenap och paprikapulver och låt det fräsa en stund med löken.
  4. Blanda potatismjölet med vattnet och häll sedan ner i grytan tillsammans med sojagrädden. Låt koka ihop.
  5. Lägg ner laxen och sjud i några minuter tills att den är genomkokt.
  6. Servera laxen med ris och toppa med hakad persilja.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *