Detta är ett vegetariskt recept med friterad blomkål där friteringen ger en lyxigare känsla. Och var inte rädd för att fritera. Jag lover att det är super enkelt.

Ingredienser för 4 personer:

  • 800g blomkål
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 äggvita
  • 1dl krossade tomater
  • 1 vitlök
  • 3msk japansk soja
  • 2msk risvinäger
  • 1 cm ingefära
  • 1 tsk honung
  • ca 1dl matolja
  • Ris
  • Färsk koriander
  1. Skölj blomkålen och dela den i mindre buketter. Dela gärna till små buketter för att göra det roligare för barnen att äta.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vatten i en bunke.
  3. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum och blanda ner i smeten.
  4. Lägg ner blomkålsbuketterna i smeten och blanda om tills att alla buketter är täckta av smeten.
  5. Mix krossade tomater, vitlök, soja, risvinäger, ingefära, honung till en slät sås.
  6. Förvara blomkålen och såsen i kylen fram till tillagning.
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull (ha inte fläkten ifall oljan tar eld) till 180 grader.
  3. Värm på såsen och luten den sjuda medan blomkålen och riset blir klart.
  4. Fritera några blomkålsbuketterna i taget tills att du fått en ljusbrun yta. Ta sedan upp och låt rinna av på hushållspapper/duk.
  5. Servera den friterade blomkålen tillsammans med riset, såsen och strö över färsk koriander.