Friterad blomkålspopcorn med ris och het sås

Detta är ett vegetariskt recept med friterad blomkål där friteringen ger en lyxigare känsla. Och var inte rädd för att fritera. Jag lover att det är super enkelt.

Ingredienser för 4 personer:

  • 800g blomkål
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 äggvita
  • 1dl krossade tomater
  • 1 vitlök
  • 3msk japansk soja
  • 2msk risvinäger
  • 1 cm ingefära
  • 1 tsk honung
  • ca 1dl matolja
  • Ris
  • Färsk koriander
  1. Skölj blomkålen och dela den i mindre buketter. Dela gärna till små buketter för att göra det roligare för barnen att äta.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vatten i en bunke.
  3. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum och blanda ner i smeten.
  4. Lägg ner blomkålsbuketterna i smeten och blanda om tills att alla buketter är täckta av smeten.
  5. Mix krossade tomater, vitlök, soja, risvinäger, ingefära, honung till en slät sås.
  6. Förvara blomkålen och såsen i kylen fram till tillagning.
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull (ha inte fläkten ifall oljan tar eld) till 180 grader.
  3. Värm på såsen och luten den sjuda medan blomkålen och riset blir klart.
  4. Fritera några blomkålsbuketterna i taget tills att du fått en ljusbrun yta. Ta sedan upp och låt rinna av på hushållspapper/duk.
  5. Servera den friterade blomkålen tillsammans med riset, såsen och strö över färsk koriander.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *