Pyttipanna med stekt ägg

En klassiker som så många andra klassiker tar lång tid att göra. Men det är helt klart värt det när barnen älskar det.

 

Ingredienser för 6 personer:

  • 6st rödbetor
  • 250g morötter
  • 500g palsternackor
  • 700g potatis
  • 800g rotselleri
  • 2 lök
  • 2 paket bacon
  • 300g valfritt kött
  • 6 ägg
  • olivolja
  • smör till stekning
  • salt och peppar

 

  1. Koka rödbetorna tills att de är mjuka. Skölj med kallvatten och skrapa bort skalet.
  2. Skala och finhacka rotgrönsakerna. Lägg potatisen i blöt vid förberedning.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär baconen och köttet i tunna remsor.
  5. Ställ in löken, baconet, köttet och grönsakerna i kylen. Potatisen kan stå utanför kylen.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Höll potatisen i durkslag för att få bort vattnet. Lägg sedan ner alla grönsaker på en plåt och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen.
  3. Skiva de kalla rödbetorna och lägg på ett fat.
  4. Avvakta ungefär 15 minuter innan stekning av lök, bacon och kött för att tajma med grönsakerna. Stek löken, baconet och köttet var för sig.
  5. Höj temperaturen på ugnen efter ungefär 20 minuter till 225 grader.
  6. Stek äggen i smör till servering. Ett tips när det är många ägg är att steka dem alla samtidigt i pannan för att dela upp dem efter stekningen. Effektivt och sparar tid. Ett tips till, använd låg värme för att inte äggen ska brännas vid.
  7. Blanda grönsakerna med löken, baconen och köttet till servering. Salt och peppra efter smak.

Ska allt göras samtidigt så börja med att sätta på ugnen och påbörja kokningen av rödbetorna innan du beger dig in i hackningen av rotgrönsakerna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *