Med fem ingredienser som är klassiska vid medelhavet skapade jag denna smarriga macka att ha med på picnic. Den är lätt att göra, smidig att ta med i väskan och så klart lätt att äta.
Ingredienser för 4 personer
- 500g körsbärstomater
- 1/2dl kapris
- 6 filéer sardiner
- olivolja
- 8 st skivat surdegsbröd
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj och dela tomaterna.
- Lägg tomaterna på en plåt och lägg även på kaprisen och sardinerna. Ringla över olivoljan.
- Ställ in i ugnen i ungefär 25 minuter.
- Låt tomatblandningen svalna och förvara i kylen fram till picnicen.
- Packa väskan med tomatblandningen, brödskivorna, en sked och servetter.
- Vid servering läggs tomatblandningen enklast på ena sidan av brödet och vik sedan brödet på mitten som en hamburgare.
- Bjud ni vänner och mys.