Denna rätt tar sin lilla tid i ugnen men den är helt klart värd att vänta på. Kombinationen med koriandern, tomaterna och svarta bönorna till sötpotatisen gör denna rätt helt magisk god.

Ingredienser för 4 personer:

  • 4 stora sötpotatisar
  • 200g körsbärstomater
  • 10st små salladslök
  • 1 gul paprika
  • 1dl koriander
  • 1 lime
  • 1/2 dl god olivolja
  • 400g kokta svarta bönor
  • 1 lök
  • 1 vitlök
  • 2tsk spiskummin
  • salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta sötpotatisarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (Det kommer ut väldigt mycket vätska ur potatisarna som lätt bränner fast).
  3. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar. Hacka salladslöken och paprikan. Lägg tomaterna, salladslöken och paprikan i en skål.
  4. Lägg ner koriandern, pressa ner saften från limen och häll över olivoljan. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
  5. Ställ salsan i kylen fram till servering.
  1. När sötpotatisen är klar och medan den svalnar kan du göra bönblandningen. Hacka löken och stek den svettig i olivolja tillsammans med vitlök och spiskummin.
  2. Häll ner bönorna och låt bönorna bli varma.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera till sötpotatisen med salsan.