Medelhavsmacka till picnicen

Med fem ingredienser som är klassiska vid medelhavet skapade jag denna smarriga macka att ha med på picnic. Den är lätt att göra, smidig att ta med i väskan och så klart lätt att äta.

Ingredienser för 4 personer

  • 500g körsbärstomater
  • 1/2dl kapris
  • 6 filéer sardiner
  • olivolja
  • 8 st skivat surdegsbröd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och dela tomaterna.
  3. Lägg tomaterna på en plåt och lägg även på kaprisen och sardinerna. Ringla över olivoljan.
  4. Ställ in i ugnen i ungefär 25 minuter.
  5. Låt tomatblandningen svalna och förvara i kylen fram till picnicen.
  1. Packa väskan med tomatblandningen, brödskivorna, en sked och servetter.
  2. Vid servering läggs tomatblandningen enklast på ena sidan av brödet och vik sedan brödet på mitten som en hamburgare.
  3. Bjud ni vänner och mys.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *