Parmaskinka inlindad kyckling fylld med mozzarella

Kyckling minutifilér gör sig perfekt till denna rätt. Lite pill att få till snygga rullar men så gott. Passar bra till helgens meny och även till besök av kompisar med barn.

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 4 kycklingbröst som är skivande till tunna filér
  • ca 12 skivor parmaskinka (beroende på hur många kycklingfilér)
  • 2 stora mozzerallor
  • 4 stora potatisar
  • 3 stora skalade morötter
  • 2 skalade rödlökar
  • olivolja
  • Rosmarinkvist
  • 1 tsk potatismjöl
  • 250 ml sojagrädde
  • kalvfond
  • Salt och peppar

  1. Skiva mozzarellan i tjockare skivor.
  2. Rulla kycklingrullarna genom att lägga kycklingfilé ovan på parmaskinka och rulla sedan in mozzarellan. Placera änden nedåt så att rullen håller ihop. Rulla ihop samtligt kycklingfilér och ställ in i kylen fram till tillagning.
  3. Klyfta potatisen och lägg i vattenbad till tillagning.
  4. Gör stavar av morötterna och dela rödlöken i fyra delar. Lägg i en skål fram till tillagning.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll av vattnet från potatisen och lägg på en plåt tillsammans med morötterna och löken. Häll över olivolja och blanda om. Strö över rosmarin efter smak. Sätt in i ugnen. Ändra till varmluft strax innan potatisen och morötterna är klara.
  3. Värm på stekpanna på medelvärme och stek kycklingrullarna.
  4. Blanda potatismjölet med liten av sojagrädden. Häll ner blandningen i stekpannan, efter att kycklingen steks, tillsammans med resten av sojagrädden. Låt koka upp och koka under omrörning tills att såsen tjocknat. Smaka av med kalvfond, salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med grönsakerna och grädden.

 

 

 

”Riktigt gott, ny helgrätt.”

 

 

 

 

 

”När jag tog kycklingen tillsammans med potatisen och doppade i såsen vart det super gott.”

 

 

 

 

”Kycklingen var god. Såsen också.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *