Smulpaj med äpple

Det går så enkelt och snabbt att fixa en smulpaj. Och så gått det blir med lite vaniljsås, glass eller varför inte lite kokosgrädde till.

Ingredienser:

  • 100g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
  • 250-300g äppelskivor
  • Kanel
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Väg upp smöret i en bunke.
  3. Mät upp vetemjöl, havregryn och socker. Blanda ihop tillsammans med smöret till en grynig massa.
  4. Skiva äpplena till tunna skivor och lägg ner i en ugnssäker form. Strö över önskad mängd kanel över äpplena och blanda om.
  5. Strö över smuldegen och ställ in i ugnen ungefär 20 till 25 minuter. Äpplena ska ha blivit mjuka och smuldegen fått lite färg.
  6. Servera pajen med glass, vaniljsås eller koksgrädde.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *