![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/02/smulpaj980x380.jpg)
Det går så enkelt och snabbt att fixa en smulpaj. Och så gått det blir med lite vaniljsås, glass eller varför inte lite kokosgrädde till.
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2018/05/planeringT30.jpg)
Ingredienser:
- 100g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl socker
- 250-300g äppelskivor
- Kanel
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2018/05/Tillreda30min.jpg)
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Väg upp smöret i en bunke.
- Mät upp vetemjöl, havregryn och socker. Blanda ihop tillsammans med smöret till en grynig massa.
- Skiva äpplena till tunna skivor och lägg ner i en ugnssäker form. Strö över önskad mängd kanel över äpplena och blanda om.
- Strö över smuldegen och ställ in i ugnen ungefär 20 till 25 minuter. Äpplena ska ha blivit mjuka och smuldegen fått lite färg.
- Servera pajen med glass, vaniljsås eller koksgrädde.