Blir det lunch i backen eller vid rinken idag? Här är klassisk, super god och matig smörgås med köttbullar, rödbetssallad med äpple och snabbinlagd gurka. Köttbullarna är lagade enligt Pär Mobergs recept. Rödbetssalladen hittade jag på recepten.se och snabbinlagd gurka sökte jag upp på ica.se.
Dagen innan:
- Skölj av rödbetorna. Behåll skalet och toppen kvar och lägg ner i kokande saltat vatten. Koka rödbetorna tills de blivit mjuka. Låt de sedan svalna och ställ in i kylen till nästa dag.
- För att allt ska gå lite snabbare nästa dag så kan den snabbinlagda gurkan göras dagen innan.
- Förbered även köttbullarna. Passa på att äta köttbullar till middag när du ändå är ingång med rullandet.
Samma dag:
- Gör klart röbetssalladen enligt recepten.se recept.
- Om du inte han med sanbbinlagda gurkan så kan den göras nu också. Den blir precis lika god.
- Packa väskan med köttbullar, rödbetssallad, gurkan och ett grovt bröd att lägga allt det goda på. Och så glöm inte något gott att dricka till, exempelvis varm choklad.
Vilken härlig macka. Var länge sen man åt en macka med rödbetssallad och köttbullar.
Vad roligt att höra 🙂