Medan laxen sköter sig själv i ugnen blandar du ihop de smörstekta maks korna till en proteinrik sallad.
Ingredienser för 4 personer
- 400g laxfilé
- 1 citron
- 1 msk timjan
- 400g majs korn
- 2 msk smör
- 1 rödlök
- 10 körsbärstomater
- ca 380g kokta svarta bönor
- 1/2dl koriander
- Salt och peppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Salta och peppra laxen. Strö ut timjan och lägg ut skivad citron på laxen.
- Ställ in laxen i ugnen i ca 20 minuter.
- Stek majsen tillsammans med smör och avsluta med att salta.
- Hacka löken och körsbärstomaterna fint och blanda tillsammans med majsen i en skål.
- Blanda ner svarta bönor och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
- Servera majs och bönsalladen med laxen.