Ugnsbakad lax med majs och bönsallad

Medan laxen sköter sig själv i ugnen blandar du ihop de smörstekta maks korna till en proteinrik sallad.

Ingredienser för 4 personer

  • 400g laxfilé
  • 1 citron
  • 1 msk timjan
  • 400g majs korn
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 10 körsbärstomater
  • ca 380g kokta svarta bönor
  • 1/2dl koriander
  • Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra laxen. Strö ut timjan och lägg ut skivad citron på laxen.
  3. Ställ in laxen i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Stek majsen tillsammans med smör och avsluta med att salta.
  5. Hacka löken och körsbärstomaterna fint och blanda tillsammans med majsen i en skål.
  6. Blanda ner svarta bönor och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera majs och bönsalladen med laxen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *