Halloumispett med myntayoghurt

Underbara vegetariska grillspett med uppfriskande myntayoghurt och ugnsrostade potatisar.

Ingredienser för 4 personer:

  • 700g små potatisar
  • 2 paket halloumi
  • 1 citron
  • 2 rödlök
  • 8 champinjoner
  • 1 paprika
  • Olivolja
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk honung
  • 1dl mynta
  • salt och peppar
  1. Börja med att dela halloumi i åtta bitar.
  2. Skölj och dela citronen i fyra delar.
  3. Skala och dela lökar i fyra bitar, så att du får totalt åtta bitar.
  4. Skölj och dela paprika i åtta bitar.
  5. Blanda ihop myntayoghurt med honung, hackad mynta och salt och peppar. Förvara svalt fram till servering.
  6. Trä om vart annat halloumi och grönsaker på ett spett. Pensla in spetten med olja för att undvika att de fastnar på gallret.
  7. Skala och dela potatisen. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olja.
  8. Tänd grillen och sätt ugnen på 225 grader.
  9. Ställ in potatisen i ugnen så att det passar med spettens grilltid. Ett tips är att öppna ugnsluckan en gång i slutet av ugnstiden för att få en mer knaprig yta på potatisen. Salta potatisen direkt efter att den tagits ut från ugnen.
  10. Grilla spetten och drick någon gott under tiden. Servera sedan spetten med potatisen och myntayoghurten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *