Familjevänlig harissa kyckling

Det här kommer bli sommarens nya grillfavorit med goda smaker som passar hela familjen. Där allt går att förbereda så att det finns tid för ett glas vin medan vi grillar. Exakt som jag vill ha det.

Ingredienser

6 personer
  • ca 600g utskuren kycklinglår
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk + 1/2 dl olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 3 citron
  • 2 dl okokt quinoa
  • stor bunt färsk persilja
  • 10 st körsbärstomater
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pkt fetaost
  • 1 tsk honung

Gör så här:

  1. Koka quinoan enligt anvisning och låt det svalna.
  2. Blanda kryddorna cayennepeppar, spiskummin, paprikapulver och oregano med tomatpuré, saften från 1 pressad citron, 3 msk olivolja, 3 pressade vitlöksklyftor.
  3. Lägg ner kycklingen och blanda om. Låt stå en stund.
  4. Dela paprikorna i åtta delar och dela rödlöken i fyra delar.
  5. Varva kyckling, paprika och rödlök på spätt.
  6. Till salladen blandas grovt hackad persilja med delade körsbärstomater, riven blomkål till ris och kall quinoa. Om quinoan fortfarande är varm kan den blandas i efter grillningen.
  7. Pressa över saften av två citron, 1/2 dl olivolja och avsluta med salt och peppar.
  8. Blanda turkisk yoghourt med fetaost och honung till en kräm. Ställ in i kylen till servering
  9. Grilla kycklingen tills att den är genomstek (75°C) och servera med persiljesalladen och fetaostkrämen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *