Wokad sallad med mango chutney till grillat

Med inspiration från en av mina favorit kokar Tareq Taylors recept skapade jag denna rätt. En frisk och liten avstickare från den klassiska svenska grillmenyn.

Ingredienser:

4 personer

Mango chutney

  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 scharlottenlök
  • Ca 200g mango (färsk eller fryst)
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl socker

Wok

  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 4-5 blad av grönkål
  • 8 salladslök
  • 200g haricots verts
  • solrosolja till matlagningen
  • 1 lime
  • 2 msk japansk soja
  • salt och peppar

Grillat

  • valfritt med fläsk, nötkött eller kanske ett veganskt allternativ som avokado 
  • 4 persikor

Gör så här

Mango chutney:

  1. Skala och riv ingefäran. 
  2. Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken.
  3. Fräs ingefäran, vitlöken och schalottenlöken tillsammans med solrosolja och bland därefter ner mangon, äppelcidervinäger och socker. 
  4. åt sjuda i ca 20 minuter. 

Wok

  1. Skala och riv ingefäran och vitlöken. 
  2. Dela vitkålen i bitar och skär bort stjälken på grönkålen och dela i bitar. Skölj och strimla salladslöken.
  3. Fräs ingefäran och vitlöken i solrosolja. Blanda ner vitkålen, grönkålen och haricot verts i pannan och fräs ytterligare.
  4. Häll på salladslöken och fortsätta fräsa grönsakerna. 
  5. Woken kan serveras varm eller kall. Vid servering pressa över lime och häll över soja.  

Grillad persika

  1. Skölj och dela persikorna på mitten. Grilla och servera tillsammans med den wokade salladen och önskat grill tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *