Grillad halloumi med ugnsgrönsaker och getostkräm

Vill du impa på någon som är vegetarian eller bara vill grilla något annat än kött så är denna rätt perfekt. Halloumi går relativt fort att grilla så förbered tillbehören innan och när grönsakerna har sina sista minutrar i ugnen kan är det tid att lägga osten på grillen.

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 150g getost
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk honung
  • 2 paket halloumi
  • 4 morötter
  • 4 palstersnackor
  • 5 potatisar
  • olivolja
  • Rosmarin

  1. Rör ihop getost, turkisk yoghurt och honung till en smidig kräm. Ställ in i kylen till servering.
  2. Skala och dela morötterna och palsternackorna i stavar. Skölj potatisen och dela dem i lika stora bitar som morötterna och palsternackorna. Lägg potatisen i blöt fram till tillagning.
  3. Skiva halloumi i skivor och spara i kylen fram till grillning.

  1. Sätt ugnen på 225 grader och tänd grillen.
  2. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja. Strö över rosmarin och sätt in i ugnen.
  3. Grilla halloumin och servera med ungsgrönsakerna och getostkrämen.

Om rätten inta ska förberedas rekommenderas att först sätta på ugnen och grillen och göra iordning grönsakerna. Där efter kan krämen göras och strax innan grönsakerna är klara kan osten grillas. Halloumi går också bra att steka om vädret inte tillåter grillning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *