Pannkakor är super jobbigt att steka. Det tar tid och det är lite av en teknik att få till dem. När det väl är klart har man ett fantastiskt mellis eller kanske ett super gott picknick-mål. Min mamma gör magiskt goda pannkakor. Hon använder sig av lite mindre mjöl för att få dem tunna och flera ägg för att hålla ihop dem och göra dem mer protein rika.
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 1 liter mjölk
- 6 ägg
- nypa salt
- Smör
- Vispa samman mjöl och mjölk.
- Blanda ner ett ägg i taget.
- Rör ner saltet för att höja smaken. Låt vila minst i 30 minuter.
- Heta upp en stekpanna på medelvärme. Använda gärna flera om du har.
- När stekpannan är varm är det dags att börja.
- Klicka ner smör och bred ut. Ta hjälp av ett decilitermått för att få rätt mängd i pannan. Stek på båda sidor.
- Servera pannkakorna med grädde och bär.
Om det finns tid gör jag alltid lite mer för att spara i frysen. Det dyker ofta om stunder där pannkakor är bra att ha. Ett annat tips är att göra smeten kvällen innan och låta den stå i kylen. Lovar att smeten kommer kännas ännu mer lättjobbad.