En bra start på dagen sägs var gröt. Den är varm och kan serveras på flera olika sätt. En av mina favoriter är med rivet äpple och kanel. Så gott i jämförelse med äppelmos från mataffären.

Ingredienser till 1 portion:

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 msk lnfrön
  • 3 dl vatten
  • Nypa salt
  • 1 äpple
  • kanel efter smak

 

 

 

 

På spisen:

  1. Måtta upp havregryn, linfrön och vatten i en kastrull.
  2. Värm upp på spisen och låt den skudda en stund för att tjockna.
  3. Häll upp i en tallrik och riv äpplet över gröten och avsluta med att strö över kanel.

I micron:

  1. Måtta upp havregryn, linfrön och vatten i en djupskål.
  2. Ställ in gröten i micron på full effekt i ungefär 2 minuter.
  3. Ta ut gröten och riv äpplet över och avsluta med att strö över kanel.