Havregrynsgröt med linfrö toppad med rivet äpple och kanel

En bra start på dagen sägs var gröt. Den är varm och kan serveras på flera olika sätt. En av mina favoriter är med rivet äpple och kanel. Så gott i jämförelse med äppelmos från mataffären.

Ingredienser till 1 portion:

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 msk lnfrön
  • 3 dl vatten
  • Nypa salt
  • 1 äpple
  • kanel efter smak

 

 

 

 

På spisen:

  1. Måtta upp havregryn, linfrön och vatten i en kastrull.
  2. Värm upp på spisen och låt den skudda en stund för att tjockna.
  3. Häll upp i en tallrik och riv äpplet över gröten och avsluta med att strö över kanel.

I micron:

  1. Måtta upp havregryn, linfrön och vatten i en djupskål.
  2. Ställ in gröten i micron på full effekt i ungefär 2 minuter.
  3. Ta ut gröten och riv äpplet över och avsluta med att strö över kanel.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *