Raw kakaons hälsokrafter

Kakao kommer ifrån bönor som växer på träd i områden kring Nordamerika, Sydamerika, Asien och Afrika. Det som skiljer kakao och raw kakao från varandra är temperaturen under framställningsprocessen. Där raw kakao framställs med lägre temperaturer som bidrar till att vitaminer och mineraler stannar kvar.

Raw kakao är en magisk vitamin boost som gillas av de flesta. Med sitt rika innehåll av A- och E-vitamin, fosfor, järn, kalcium, selen, magnesium och höga halter av antioxidanter är den oslagbar.

7 anledningar till att njuta av choklad

  1. Med sitt rika innehål av magnesium hjälper det musklerna att återhämta sig efter träning.
  2. Har en naturlig förmåga att få dig känna dig mätt.
  3. Den höga halten av antioxidanter är en riktigt bra boost till immunförsvaret. Kakaobönan innehåller 15 gånger mer antioxidanter än blåbär och 3 gånger mer än gojibär. Så varför inte passa på under höstens förkylningar att ge dina barn och dig själv lite varmchoklad vid frukosten.
  4. Antioxidanterna i raw kakao hjälper även huden att hålla sig ung och fast.
  5. Vid benskörhet eller vid risk till benskörhet är det bra att äta raw kakao tack vare sin höga halt av magnesium.
  6. Under menstruation kan serotonin-nivån i kroppen sjunka och med raw kakao som innehåller denna må bra-substans minskas olustkänslan. Prova att göra några chokladbollar med hasselnötter för att få känslorna på plats.
  7.  Brist på serotonin kan också visa sig genom trötthet och med en kopp varmchoklad på morgonen kan man enkelt pigga sig själv med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *