Testa något nytt nästa gång du gör chokladbollar med att lägga ner hasselnötter i degen. Lite matigare känsla och väldigt gott enligt mig.

 

Ingredienser:

  • 100g vispat smör (använder mig av mjölkfritt smör)
  • 3 dl havregryn
  • 50g rostade hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 3 msk kako
  • Pärlsocker eller kokosflingor

 

  1. Ta fram smöret och låt det bli mjukt. Vispa sedan smöret luftigt.
  2. Lägg ner havregrynen och hasselnötterna i en matberedare och hacka till fint mjöl.
  3. Blanda ner socker, kakao och smöret i matberedaren och blanda om snabbt med hjälp av matberedaren.
  4. Rulla degen till bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
  5. Ställ in i kylen och låt stelna.

 

 

“Väldigt goda. Föredrar med pärlsocker”

 

 

 

 

“Smakade inte som vanligt. Favoriterna är fortfarande vanliga chokladbollar”

 

 

 

 

“Nä mamma, dessa var inte goda”