Rödbetschips med chévrecréme

Prova att göra egna nyttiga chips genom att torka rödbetor i ugnen och servera tillsammans med chévrecréme. Riktigt gott och du slipper den feta oljan.

Ingredienser:

  • 150g rödbetor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 100g chévre
  • 1 msk honung
  • en nypa färsk timjan
  1. Sätt ugnen på 80 grader.
  2. Skala och skiva rödbetorna tunt med en mandolin eller en osthyvel.
  3. Fördela rödbetsskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Undvika att lägga rödbetsskivorna på varandra.
  4. Ställ in ugnen i ungefär 2 timmar.
  5. Blanda undertiden matlagningsyoghurt, chévre, honung och timjan. Täcke med beewaxduk och ställ in i kylen till servering.
  6. Ta ut rödbetorna när de torkat och låt de sedan svalna innan servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *