Pumpasoppa med kokosmjölk

En mustig soppa med sting som värmer under ruggiga höst- och vinterdagar. Kanske inte barnens favorit men vi föräldrars.

Ingredienser för 4 personer:

  • 500g pumpa
  • 1 gullök
  • 2 msk färsk rosmarin
  • 0,5 dl olivolja
  • pumpakärnor
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljonger
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 chili
  • 1-2 msk riven ingefära
  • 1 apelsin
  1. Skala och hacka löken.
  2. Ta bort skalet från pumpan och dela köttet i mindre bitar.
  3. Förvara löken och pumpan i kylen till tillagning.
  4. Mortla rosmarin tillsammans med lite olja. Häll sedan på resterande olja och rör om. Förvara oljan i en skål eller liknande till servering.
  5. Rosta pumpakärnor i en het och torr stekpanna. Låt dem svalna.
  1. Stek löken och pumpaköttet tillsammans. Efter att löken mjuknat häll på vatten och buljong.
  2. Låt sjuda tills att pumpaköttet blivit mjukt.
  3. Under tiden hacka chilin fint, skala och riv ingefäran och pressa saften ut apelsinen.
  4. Häll på kokosmjölken, chilin, ingefäran och apelsinsaften i soppan och mixa soppan slät.
  5. Servera soppan med några droppar av rosmarinoljan och pumpakärnor.

Om rätten inte ska förberedas kan rosmarinoljan och rosta pumpakärnor göras medan soppan sjuder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *