Testa något nytt nästa gång du gör chokladbollar med att lägga ner hasselnötter i degen. Lite matigare känsla och väldigt gott enligt mig.
Ingredienser:
- 100g vispat smör (använder mig av mjölkfritt smör)
- 3 dl havregryn
- 50g rostade hasselnötter
- 1 dl socker
- 3 msk kako
- Pärlsocker eller kokosflingor
- Ta fram smöret och låt det bli mjukt. Vispa sedan smöret luftigt.
- Lägg ner havregrynen och hasselnötterna i en matberedare och hacka till fint mjöl.
- Blanda ner socker, kakao och smöret i matberedaren och blanda om snabbt med hjälp av matberedaren.
- Rulla degen till bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
- Ställ in i kylen och låt stelna.
”Väldigt goda. Föredrar med pärlsocker”
”Smakade inte som vanligt. Favoriterna är fortfarande vanliga chokladbollar”
”Nä mamma, dessa var inte goda”