Krämig och rosmrindoftande fläskfilé pasta

Denna rätt har allt. Snabb och enkel att laga, passar till de flesta tillfällena och är otroligt uppskattad och god. I vår familj är det en klassisk fredagsrätt när tröttheten har slagit in efter veckan och det är tid att njuta av helgen.

 

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 1 lök
  • 200g champinjoner
  • 400g fläskfilé
  • 500ml matlagningsgrädde
  • 1 msk rosmarin
  • Spagetti för 4 personer

Byt ut matlagningsgrädden till soja- och havregrädde för att få rätten mjölkfri.

  1. Hacka löken och skiva champinjonerna. Ansa fläskfilén och skiva upp den i små och smala bitar. Förvara i kylen till tillagning. Använd gärna beewaxduk istället för plastfolié.

  1. Koka upp vatten till pastan. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Stek löken och champinjonerna. Lägg åt sidan och stek sedan fläskfilén.
  3. Blanda ner löken och champinjonerna i fläskfilén. Häll på matlagningsgrädde och rosmarin och låt koka upp.
  4. Servera och njut!

Det är inte så mycket till att förbereda till denna rätt och den går snabbt att tillaga så om du inte förbereder så rekommenderas att sätta på pasta vattnet först.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *