Farmors magiska blåbärspaj

Sommaren är som bäst med alla de goda bär som naturen bjuder på. Blåbär är fantastiska bär att skapa goda pajer med. Denna paj passar båda till fikasugna i skuggan eller till något sött efter grillmiddagen. Genom att förbereda pajen dagen innan är det bara att ställa fram tillsammans med lättvispad grädde.

 

Ingredienser:

  • 150g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl creme fraiche
  • ca 250g blåbär
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver tillsammans med det smälta smöret direkt i kastrullen.
  4. Tryck ut degen i en pajform.
  5. Blanda creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker till en smet i en skål.
  6. Häll ner smeten i pajformen och fördela därefter blåbären i pajen.
  7. Ställ in pajen i ugnen i ungefär 20 till 30 minuter.
  8. Låt pajen svalna, gärna till nästkommande dag.

  1. Vispa grädde till servering.
  2. Njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *