Sommaren är som bäst med alla de goda bär som naturen bjuder på. Blåbär är fantastiska bär att skapa goda pajer med. Denna paj passar båda till fikasugna i skuggan eller till något sött efter grillmiddagen. Genom att förbereda pajen dagen innan är det bara att ställa fram tillsammans med lättvispad grädde.

 

Ingredienser:

  • 150g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl creme fraiche
  • ca 250g blåbär
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver tillsammans med det smälta smöret direkt i kastrullen.
  4. Tryck ut degen i en pajform.
  5. Blanda creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker till en smet i en skål.
  6. Häll ner smeten i pajformen och fördela därefter blåbären i pajen.
  7. Ställ in pajen i ugnen i ungefär 20 till 30 minuter.
  8. Låt pajen svalna, gärna till nästkommande dag.

  1. Vispa grädde till servering.
  2. Njut!