Dessa vegetariska bönburgare uppskattas av hela familjen och har blivit en återkommande favorit. Så helt klart ett perfekt alternativ till familjens introduktion i att äta mer vegetariskt.
Ingredienser till 4 burgare
- 2 lök
- 1 burk kokta svarta bönor
- 1 ägg
- 1 tsk paprika pulver
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk potatismjöl
- salt och peppar
- 1 dl majonäs
- 1/2 dl ketchup
- 1 tsk dijonsenap
- Sallad
- tomat
- Saltgurka
- 4 hamburgebröd
- Hacka och stek 1 lök.
- Lägg den stekta löken i en matberedare tillsammans med svarta bönor, ägg, kryddorna, potatismjöl, salt och peppar.
- Mixa till en kornig smet. Man vill inte att den ska bli för slät utan det ska finnas kvar lite bitar av bönorna.
- Förvara smeten i kylen fram till stekning.
- Blanda ihop majonäs, ketchup, dijonsenap och ny malen peppar till en hamburgerdressing.
- Skiva upp sallad, tomat, saltgurka och 1 lök. Lägg på ett fat och förvara i kylen fram till servering.
- Värm en stekpanna. Forma bönsmeten till burgare och stek på båda sidorna.
- Servera burgarena med grönsakerna, dressingen och bröd.