Vegetariska bönburgare

Dessa vegetariska bönburgare uppskattas av hela familjen och har blivit en återkommande favorit. Så helt klart ett perfekt alternativ till familjens introduktion i att äta mer vegetariskt.

Ingredienser till 4 burgare

  • 2 lök
  • 1 burk kokta svarta bönor
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk potatismjöl
  • salt och peppar
  • 1 dl majonäs
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 tsk dijonsenap
  • Sallad
  • tomat
  • Saltgurka
  • 4 hamburgebröd
  1. Hacka och stek 1 lök.
  2. Lägg den stekta löken i en matberedare tillsammans med svarta bönor, ägg, kryddorna, potatismjöl, salt och peppar.
  3. Mixa till en kornig smet. Man vill inte att den ska bli för slät utan det ska finnas kvar lite bitar av bönorna.
  4. Förvara smeten i kylen fram till stekning.
  5. Blanda ihop majonäs, ketchup, dijonsenap och ny malen peppar till en hamburgerdressing.
  6. Skiva upp sallad, tomat, saltgurka och 1 lök. Lägg på ett fat och förvara i kylen fram till servering.
  1. Värm en stekpanna. Forma bönsmeten till burgare och stek på båda sidorna.
  2. Servera burgarena med grönsakerna, dressingen och bröd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *