Bakad rotselleri med romsås

Ge det en stund i ugnen för att få något annorlunda än bakpotatisen där den söta rotsellerin passar super bra med den salta romsåsen.

Ingredienser för 2 personer:

  • 1 stor eller två små rotselleri
  • 3 dl yoghurt
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk majonäs
  • 170g rom
  • salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj av rotsellerin och ställ in i ugnen i ungefär 1 och 1/2 timmer, beroende på storleken.
  3. Medan rotsellerin blir mjuk i ugnen låt yoghurten rinna av genom ett kaffefilter, hushållspapper, eller tyg.
  1. Ta ut rotsellerin ur ugnen när den är mjukt hela vägen till mitten.
  2. Blanda den avrunna yoghurten med gräslök, majonäs och rom. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela rotsellerin på mitten och servera tillsammans med romsåsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *