![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/02/bakadrotsellermromsås980x3880.jpg)
Ge det en stund i ugnen för att få något annorlunda än bakpotatisen där den söta rotsellerin passar super bra med den salta romsåsen.
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/02/planeringF90T15.jpg)
Ingredienser för 2 personer:
- 1 stor eller två små rotselleri
- 3 dl yoghurt
- 1 dl hackad gräslök
- 2 msk majonäs
- 170g rom
- salt och peppar
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/02/Förbereda90min.jpg)
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj av rotsellerin och ställ in i ugnen i ungefär 1 och 1/2 timmer, beroende på storleken.
- Medan rotsellerin blir mjuk i ugnen låt yoghurten rinna av genom ett kaffefilter, hushållspapper, eller tyg.
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2018/05/Tillreda15min.jpg)
- Ta ut rotsellerin ur ugnen när den är mjukt hela vägen till mitten.
- Blanda den avrunna yoghurten med gräslök, majonäs och rom. Smaka av med salt och peppar.
- Dela rotsellerin på mitten och servera tillsammans med romsåsen.