Cashewgrädde

Som mjölkallergiker har jag länge försökt leta efter ett alternativ till grädde vid deserter. Jag har provat olika sojagrädden som enligt min smak varit för söta. Jag ha också försökt få till ett härligt fluff av kokosmjölk men aldrig fått till den känslan jag varit ute efter. Men med denna mix med cashewnötter har jag äntligen fått till en riktigt bra ersättare.

Ingredienser:

  • 3 dl cashewnötter
  • 2 dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver
  1. Mixa ihop ingredienserna i en blender eller med en stavmixer tills att du fått en fluffig och slät kräm. Klar att servera.

Tips

En rekommendation är att blötlägga nötterna i minst fyra timmar innan användning för att frigöra all näring i nötterna och att de blir lättare för magen och tarmarna att smälta nötterna. Men kommer du på för stunden att du vill ha cashewgrädde funkar det lika bra utan blötläggning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *