Sommaren är som bäst med alla de goda bär som naturen bjuder på. Blåbär är fantastiska bär att skapa goda pajer med. Denna paj passar båda till fikasugna i skuggan eller till något sött efter grillmiddagen. Genom att förbereda pajen dagen innan är det bara att ställa fram tillsammans med lättvispad grädde.
Ingredienser:
- 150g smör
- 1 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl creme fraiche
- ca 250g blåbär
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda socker, vetemjöl och bakpulver tillsammans med det smälta smöret direkt i kastrullen.
- Tryck ut degen i en pajform.
- Blanda creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker till en smet i en skål.
- Häll ner smeten i pajformen och fördela därefter blåbären i pajen.
- Ställ in pajen i ugnen i ungefär 20 till 30 minuter.
- Låt pajen svalna, gärna till nästkommande dag.
- Vispa grädde till servering.
- Njut!