Fiskfilé med potata pobres

Hämtat från den spanska solkustens mattraditioner kommer här en rätt som är tar lite tid på spisen men kräver minimal tid i köket. Välj den fiskfilé som finns där du bor. Jag har lagat med Sea bass, en vanlig fisk i Medelhavet.

Ingredienser för 4 personer:

  • 700g mjölig potatis
  • 160g grillad paprika
  • 1 gullök
  • ca 600g vit fiskfilé av det som finns i disken
  • Salt och peppar
  • olivolja
  • Färsk timjan
  • citron
  1. Skala och dela den gula löken i fyra delar.
  2. Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med den grillade paprikan, löken och salt. Sänk temperaturen till att vattnet är lägre än sjudning. Detta för att potatisen ska tillredas i låg temperatur och under tiden få smak av paprikan och löken.
  3. Skala och skiva potatisen i tjockare skivor. Lägg sedan potatisen i kastrullen.
  4. Låt potatisen ligga i vattnet i ungefär 1 1/2 timme.
  1. Salta fiskfilérna och låt stå ca 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Peppra fiskfilérna och ställ in i ugnen. Tiden varierar beroende på tjockleken.
  4. Ta ut fisken ur ugnen. Ringla över olivolja och strö över timjan.
  5. Servera fisken med potatisen och citronskivor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *