![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/07/fiskfilemedpotatapodres.jpg)
Hämtat från den spanska solkustens mattraditioner kommer här en rätt som är tar lite tid på spisen men kräver minimal tid i köket. Välj den fiskfilé som finns där du bor. Jag har lagat med Sea bass, en vanlig fisk i Medelhavet.
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/07/planeringF90T30.jpg)
Ingredienser för 4 personer:
- 700g mjölig potatis
- 160g grillad paprika
- 1 gullök
- ca 600g vit fiskfilé av det som finns i disken
- Salt och peppar
- olivolja
- Färsk timjan
- citron
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/07/Förbereda1t30min.jpg)
- Skala och dela den gula löken i fyra delar.
- Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med den grillade paprikan, löken och salt. Sänk temperaturen till att vattnet är lägre än sjudning. Detta för att potatisen ska tillredas i låg temperatur och under tiden få smak av paprikan och löken.
- Skala och skiva potatisen i tjockare skivor. Lägg sedan potatisen i kastrullen.
- Låt potatisen ligga i vattnet i ungefär 1 1/2 timme.
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2018/05/Tillreda30min.jpg)
- Salta fiskfilérna och låt stå ca 10 minuter.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Peppra fiskfilérna och ställ in i ugnen. Tiden varierar beroende på tjockleken.
- Ta ut fisken ur ugnen. Ringla över olivolja och strö över timjan.
- Servera fisken med potatisen och citronskivor.