Frasiga glutenfria och mjölkfria våfflor

Att fika med en våffla efter att ha varit ute på en långpromenad är aldrig fel. Förbered smeten innan du går iväg så är det bara att värma på våffeljärnet och njuta. På bilden serveras våfflorna med kokos och jordgubsglass och sojagrädde.

 

 

Ingredienser för 5 våfflor:

  • 30 g smör (mjölkfritt smör)
  • 1 1/2 dl kokosmjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl rismjöl
  • 1/2 dl bovete
  • 1 krd vaniljsocker
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk torrjäst
  • 2 ägg
  • 1/2 dl kolsyrat vatten

  1.  smält smöret och häll på mjölken. Mät upp vätskan till ungefär 38 grader (har provat mig fram med temperaturen vid torrjäst och tycker att 38 grader funkar bra. Det står ofta 40 men upplever att jästen dör vid den temperaturen).
  2. Blanda ner fiberhusk i mjölk och smör blandningen och låt vila i ungefär 10 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna och balanda med mjölk och smörblandningen.
  4. Fördela äggulan och äggvitan. Rör ner äggulorna i smeten tillsammans med kolsyrat vatten.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner i smeten.
  6. Låt jäsa i 30 min. Är rummet kallt rekommenderas att ställa smeten i ugnen.

  1. Grädda våfflorna i våffeljärn och servera med önskat tillbehör.

 

 

”Känner ingen större skillnad mellan de med vanligt mjöl och dessa”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *